Ua oʻo mai le suiga tele i photovoltaics.O ai o le a avea ma isi tekonolosi fa'apitoa?

O le 2022 o se tausaga e tumu i luitau mo le lalolagi atoa.O le faʻamaʻi o le New Champions e leʻi maeʻa atoa, ma o le faʻalavelave i Rusia ma Iukureini na mulimuli mai.I lenei tulaga faigata ma le le mautonu faavaomalo, o le manaoga mo le saogalemu o le malosi o atunuu uma o le lalolagi o loʻo faʻatupulaia i lea aso ma lea aso.

Ina ia mafai ona faʻafetaui le faʻatupulaia o le malosi o le va i le lumanaʻi, o le photovoltaic alamanuia ua tosina mai ai le tuputupu ae pa.I le taimi lava e tasi, o pisinisi eseese o loʻo faʻamalosia foi le faʻalauiloaina o le tupulaga fou o tekonolosi cell photovoltaic e faoa ai le maketi maualuga.

Aʻo leʻi suʻesuʻeina le auala faʻasolosolo o tekinolosi faʻaoga, e tatau ona tatou malamalama i le mataupu faavae o le gaosiga o le eletise photovoltaic.

Photovoltaic power generation o se tekonolosi e faʻaogaina le photovoltaic effect o le semiconductor interface e faʻaliliu saʻo ai le malosi o le malamalama ile malosi eletise.O lona autu autu o le photoelectric aafiaga o le semiconductor: o le tulaga o le eseesega gafatia i le va o semiconductor heterogeneous po o vaega eseese o le semiconductor ma fusi uamea e mafua mai i le malamalama.

Pe a susulu photons i luga o le uamea, e mafai ona mitiia le malosi e se electron i totonu o le uamea, ma e mafai ona sola ese le electron mai luga o le uamea ma avea ma se photoelectron.Silicon atoms e fa eletise fafo.Afai e doped atoms phosphorus ma electrons fafo e lima i mea silicon, N-ituaiga silicon wafers e mafai ona faia;Afai e fa'apipi'i i totonu o mea fa'akolekone ni fa'atomu boron e tolu fa'aeletonika i fafo, e mafai ona fa'atūina se va'a kasa P-ituaiga."

O le ituaiga P type maa N type e saunia e le P type silicon chip ma le N type silicon chip e ala i tekinolosi eseese.

Aʻo leʻi oʻo i le 2015, o meataalo maa alumini (BSF) na toetoe lava o le maketi atoa.

Aluminum tua fanua maa o le auala sili ona masani maa: ina ua uma le sauniuniga o le PN junction o tioata tioata silicon photovoltaic cell, o se vaega o le ata alumini e teuina i luga o le pito i tua o le kasa kasa e saunia ai le P + layer, ma faia ai se fanua i tua alumini. , faʻatupuina o se eletise eletise maualuga ma maualalo, ma faʻaleleia le eletise eletise tatala.

Ae ui i lea, o le irradiation tetee o le alumini tua fanua maa e leaga.I le taimi lava e tasi, o lona faʻatapulaʻaina o le faʻaliliuga lelei e naʻo le 20%, ma o le fua faatatau moni o le liua e maualalo.E ui lava i tausaga talu ai nei, ua faʻaleleia e le alamanuia le faagasologa o le BSF battery, ae ona o ona tapulaʻa faʻapitoa, o le faʻaleleia e le tele, o le mafuaʻaga foi lea ua fuafua e sui.

Ina ua maeʻa le 2015, ua televave le faʻatupulaia o le maketi o tupe meataalo Perc.

O lo'o fa'aleleia le pu'a ma'a Perc mai le pu'a ma'a alumini i tua.E ala i le faʻapipiʻiina o se dielectric passivation layer i tua o le maa, ua faʻaitiitia lelei le leiloa o le photoelectric ma faʻaleleia le lelei o le liua.

O le tausaga 2015 o le tausaga muamua lea o suiga faatekinolosi o sela photovoltaic.I lenei tausaga, ua maeʻa le faʻatauaina o tekinolosi a Perc, ma o le tele o le gaosiga o maʻa na sili atu nai lo le faʻatapulaʻaina o le faʻaogaina o le alumini i tua maa fanua e 20% mo le taimi muamua, ulufale aloaia i le tulaga gaosiga tele.

O le suiga lelei o lo'o fa'atusalia ai fa'amanuiaga maualuga tau tamaoaiga.Ina ua maeʻa le tele o gaosiga, o le maketi o le Perc battery chips ua faʻateleina vave ma ulu atu i se tulaga o le tuputupu aʻe vave.O le maketi o maketi ua aʻe mai le 10.0% i le 2016 i le 91.2% i le 2021. I le taimi nei, ua avea ma faʻataʻitaʻiga o tekinolosi sauniuni masini i le maketi.

I le tulaga o le liua lelei, o le averesi o le liua o le gaosiga tele o maa Perc i le 2021 o le a oʻo atu i le 23.1%, 0.3% maualuga atu nai lo le 2020.

Mai le vaʻaiga o le faʻaogaina o le tapulaa faʻapitoa, e tusa ai ma le faʻatusatusaga a le Solar Energy Research Institute, o le faʻaogaina o le P-type monocrystalline silicon Perc battery o le 24.5%, lea e latalata tele i le faʻatapulaʻaina o le faʻaogaina o le taimi nei, ma e faʻatapulaʻaina. avanoa mo le faaleleia i le lumanai.

Ae i le taimi nei, o le Perc o le tekonolosi sili ona masani ai maa.E tusa ai ma le CPI, e oʻo atu i le 2022, o le tele o gaosiga lelei o maʻa PERC o le a oʻo atu i le 23.3%, o le gaosiga gafatia o le a sili atu i le 80%, ma o le maketi o le a faʻamuamua pea.

O le N-ituaiga maa o loʻo i ai nei o loʻo i ai tulaga lelei i le faʻaliliuga lelei ma o le a avea ma faʻauluuluga o le isi augatupulaga.

O le ta'iala galue o le N-type battery chip na fa'ailoa muamua atu.E leai se eseesega taua i le va o le faʻavae faʻavae o ituaiga e lua o maʻa.Ae ui i lea, ona o le eseesega i tekinolosi o le faʻasalalauina o le B ma le P i le seneturi, latou te feagai ma luʻitau eseese ma faʻamoemoega atinaʻe i gaosiga o pisinisi.

O le sauniuniga o le P type maa e fai si faigofie ma o le tau e maualalo, ae o loʻo i ai se va i le va o le P type ma le N type i le tulaga o le liua lelei.O le faagasologa o le N type maa e sili atu ona faigata, ae o loʻo i ai le lelei o le maualuga o le liua, leai se faʻamalama, ma le lelei o le malamalama vaivai.

PV


Taimi meli: Oke-14-2022