O le a le ki lalo ole pa e fa'aesea?o le a le aafiaga?

O le motumotu (disconnector) o lona uiga pe a i ai i lalo o le tulaga, o loʻo i ai se mamao faʻapipiʻi ma se faʻailoga manino le motusia i le va o fesoʻotaʻiga e fetaui ma manaʻoga faʻapitoa;pe a i ai i le tulaga tapuni, e mafai ona tauaveina le taimi nei i lalo o tulaga masani matagaluega ma tulaga le masani ai i totonu o se taimi faapitoa (e pei o le puʻupuʻu) masini fesuiaʻi.
O le kisi faʻaesea o loʻo matou talanoa ai e masani lava ona faʻatatau i se kilia faʻaesea maualuga-voltage, o lona uiga, o se ki faʻamaufaʻailogaina ma se voltage faʻamauina o le 1kv ma luga, e masani ona taʻua o se ki faʻaesea, o le mea sili ona faʻaaogaina eletise i le maualuga- mea fa'avili eletise.Ma o le fausaga e fai si faigofie, ae ona o le tele o le faʻaaogaina ma le maualuga o manaʻoga mo le faʻatuatuaina o galuega, o loʻo i ai se aafiaga tele i le mamanu, faʻavaeina ma le saogalemu o le faʻaogaina o substations ma eletise.O le vaega autu o le kili naifi o le leai o se arc e mafai ona tineia, ma e mafai ona vaevaeina ma tapunia le taamilosaga e aunoa ma le uta i le taimi nei.
Su'e fa'amama e masani ona fa'aoga i sui maina koale:
1) A maeʻa ona tatalaina, faʻavae se vaʻa faʻalagolago, ma vavae ese meafaigaluega poʻo laina e manaʻomia ona toe faʻaleleia mai le faʻaogaina o le eletise faʻatasi ai ma se vaʻaia manino e faʻamautinoa ai le saogalemu o tagata faigaluega tausiga ma meafaigaluega.
2) E tusa ai ma le faʻaogaina o manaʻoga, sui le laina.
3) E mafai ona faʻaaogaina e vaevae ma tuʻufaʻatasia laiti i totonu o le laina, e pei o le faʻaogaina o le taimi nei o bushings, busbars, connectors, uaea pupuu, o le taimi nei capacitive o sui paleni capacitors, o le taamilo i le taimi nei pe a fesuiai busbars lua ma le fiafia. taimi o transformers voltage Faatali.
4) E tusa ai ma le tulaga faʻapitoa o ituaiga fausaga eseese, e mafai ona faʻaaogaina e vaevae ma tuʻufaʻatasia le leai o se uta faʻafefeteina o se transformer gafatia.
E tusa ai ma auala eseese faʻapipiʻi, e mafai ona vaevaeina suiga tuʻufua maualuga-voltage i fafo maualuga-voltage faʻaeseese ki ma totonu maualuga-voltage faʻaesea ki.O su'ega tu'ufua maualuga i fafo e fa'asino atu i su'ega fa'ato'esega maualuga e mafai ona tatalia a'afiaga o le matagi, timu, kiona, palapala, condensation, aisa ma le mafiafia o le kiona, ma e talafeagai mo le fa'apipi'iina i luga o fanua.E mafai ona vaevaeina i le tasi-koluma disconnector, lua-koluma disconnector ma tolu-koluma disconnector e tusa ai ma le fausaga o ona insulating struts.Faatasi ai ma i latou, o le kili naifi tasi-koluma e faʻaaogaina saʻo le avanoa i luga o le laina e pei o le faʻafefe eletise o le gau i lalo o le busbar i luga.O le mea lea, o loʻo i ai faʻamanuiaga manino o le faʻasaoina o le avanoa o le fola, faʻaitiitia o uaea taʻitaʻia, ma i le taimi lava e tasi, o le tatalaina ma le tapunia tulaga e matua manino lava.I le tulaga o le ultra-maualuga eletise eletise eletise, o le aʻafiaga o le faʻasaoina o avanoa o le fola e sili atu ona taua pe a maeʻa ona faʻaogaina le kisi o le naifi tasi-koluma i totonu o le substation.
I meafaigaluega maualalo-voltage, e sili ona talafeagai mo faiga faʻapipiʻi eletise eletise maualalo e pei o fale nofoia ma fale.Galuega autu: fa'atasi ai ma le motusia o uta ma le laina feso'ota'i
foliga
1. Pe a toe faʻaleleia meafaigaluega eletise, e tuʻuina atu se vaʻa eletise, ma o se mea e vaʻaia ai le vaʻaia e faʻamautinoa ai le saogalemu o tagata faigaluega.
2. E le mafai ona fa'agaoioia le ki tu'ufua ma le uta: e le mafai ona fa'agaoioi i le uta fa'atatau po'o le uta tele, ma e le mafai ona vaeluaina ma tu'ufa'atasia le uta o lo'o i ai nei ma le va'a pu'upu'u i le taimi nei, ae oi latou o lo'o i ai le potu tineia arc e mafai ona fa'agaoioia i se uta la'ititi ma laina leai se uta. .
3. I le fa'agaoioiga masani fa'aliliuga eletise: tapuni muamua le ki tu'ufua, ona tapuni lea o le va'ava'a po'o le ki o uta;pe a pe le ki tu'ufua: muamua motu'ese le va'ava'a po'o le ki o uta, ona motusia lea o le ki tu'ufua.
4. O le filifiliga e leai se eseesega mai isi mea eletise, o ia mea uma e tatau ona faʻamauina le voltage, faʻatatau i le taimi nei, faʻamalosi malosi o loʻo i ai nei, faʻamalo vevela, ma isi mea e tatau ona fetaui ma manaʻoga o le talosaga.
O le galuega a le ki faʻaesea o le motusia lea o le taʻavale e leai se uta i le taimi nei, ina ia mafai ona toe faʻaleleia meafaigaluega ma le eletise o loʻo i ai se vaʻaia manino e faʻamautinoa ai le saogalemu o le aufaigaluega tausiga.E le mafai e le ki tu'ufua ona tipi ese le uta o lo'o i ai nei ma le va'a pu'upu'u e aunoa ma se masini fa'apitoa e tineia ai le arc., o le mea lea e mafai ai ona faʻaogaina le ki faʻaesea pe a motusia le taʻavale e le vaʻavaʻa.

主1 主.1


Taimi meli: Oke-29-2022