Разликите помеѓу прекинувачите SF6 и прекинувачите за оптоварување SF6

Разликите помеѓуSF6 прекинувачии прекинувачите за оптоварување SF6 се како што следува:

1. Структура
SF6 струјното коло прекинато: SF6 струјното коло прекинато структура е главно порцеланска колона структура, резервоарот структура.

SF6 прекинувач за оптоварување: Структурата на прекинувачот за оптоварување SF6 главно вклучува уред за гаснење лак.И гасот SF6 се користи како изолација и средство за гаснење на лак.

2. Карактеристики
SF6 Прекинувач: SF6 прекинувачот има карактеристики на блокирачки ефект, долг електричен век, високо ниво на изолација, добри перформанси на запечатување, самозаштита и мала работна моќност.

Прекинувач за оптоварување SF6: Прекинувачот за оптоварување SF6 има карактеристики на долг електричен век на траење, силна сила на кршење, реализација на три работни бита, мало прекинување на струјата и силна способност да се спротивстави на суровите услови на животната средина.

3. Апликации
SF6 Прекинувач: SF6 прекинувачите се широко користени во ултра-високонапонски и голем капацитет напојувачки системи.

Прекинувач за оптоварување SF6: Прекинувачот за оптоварување SF6 може да се користи за вклучување и исклучување на струјата на оптоварување и струјата на преоптоварување, исто така се користи за вклучување и исклучување на линии без оптоварување, трансформатори без оптоварување и кондензатори.
https://www.cnkcele.com/lw16-40-5-35kv-1600-2000a-outdoor-three-phase-ac-sulfur-hexafluoride-circuit-breaker-product/
https://www.cnkcele.com/fln36-12kv-630a-high-voltage-incoming-sf6-load-switch-for-inflatable-switch-cabinet-product/


Време на објавување: Мар-06-2023